Υπό διάλυση οι Εργατικοί μετά το Brexit: Παραιτούνται συνεχώς σκιώδεις υπουργοί

Η απόφαση Κόρμπιν να καθαιρέσει τον σκιώδη υπουργό Εξωτερικών των Εργατικών, Χίλαρι Μπεν, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Σε βαθιά κρίση βρίσκονται οι Εργατικοί στη Μεγάλης Βρετανίας, μετά το δημοψήφισμα που έδειξε την πόρτα της εξόδου από την ΕΕ. Συνολικά, μέχρι ώρας,  επτά στελέχη απέσυραν την υποστήριξή τους προς τον αρχηγό του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν

ΟΚόρμπιν, δέχεται τα σφοδρότερα πυρά από το εσωτερικό του κόμματος επειδή δεν υπερασπίστηκε αρκετά δυναμικά την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, με αποτέλεσμα εκατομμύρια ψηφοφόροι των Εργατικών να ψηφίσουν υπέρ του Brexit.

Η απόφαση Κόρμπιν να καθαιρέσει τον σκιώδη υπουργό Εξωτερικών των Εργατικών, Χίλαρι Μπεν, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Αμέσως μετά παραιτήθηκε η επικεφαλής της πολιτικής για την Υγεία του Εργατικού Κόμματος Χέιντι Αλεξάντερ, επιχειρηματολογώντας ότι η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit και ότι η ίδια δεν πιστεύει πως ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν μπορεί να την προσφέρει. 

Ακολούθησε η παραίτηση της Γκλόρια Ντε Πιέρο, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος για τα θέματα των νέων, της επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος σε θέματα Μεταφορών Λίλιαν Γκρίνγουντ, Εκπαίδευσης Λούσι Πάουελ και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κέρι Μακάρθι, διαμαρτυρόμενοι κατά της ηγεσίας του Τζέρεμι Κόρμπιν. 

Αρκετές ώρες αργότερα, την Κυριακή το βράδυ απέσυραν  την υποστήριξή τους προς τον Τζέρεμι Κόρμπιν αλλά τρία στελέχη των Εργατικών: O Βέρνον Κόουκερ, αρμόδιος του τομέα πολιτικής για τη Βόρεια Ιρλανδία, η Σίμα Μαλχότρα, επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής και ο Τσαρλς Φάλκονερ, επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης, παραιτήθηκαν σήμερα, μετέδωσε το BBC

Ο Λόρδος Φάλκονερ είναι το δέκατο μέλος της "σκιώδους κυβέρνησης" που παραιτείται σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ηγεσίας του Κόρμπιν.