ΒΙΝΤΕΟ: Ο τζιχαντιστής του Παρισιού μέσα από το σπίτι του μακελειού

Ανήρτησε στο Facebook σχετικό βίντεο και φωτογραφίες από τα θύματά του

O Λαροσί Αμπάλα, λίγη ώρα μετά την δολοφονία ενός αστυνομικού και της σύντροφό του με μαχαιριές, μέσα στο σπίτι τους στο Ιβλίν του Παρισιού το βράδυ της Δευτέρας, ανεβάσε στο Facebook ένα βίντεο τραβηγμένο στο εσωτερικό του σπιτιού των θυμάτων του ενώ το παιδί τους βρίσκεται ακόμη εκεί.

Ο δράστης χρησιμοποίησε μία εφαρμογή στο Facebook - το Facebook Live- και μετέδωσε ζωντανή εικόνα με τα πτώματα του άτυχου ζευγαριού. Στη συνέχεια, ανέβασε το βίντεο - διάρκειας 13 λεπτών- στον λογαριασμό του στο Facebook -  τον οποίο είχε ανοίξει με το ψευδώνυμο Μοχάμεντ Άλι - μαζί με φωτογραφίες των θυμάτων του.  

Στο βίντεο, απόλυτα ψύχραιμος, ο Αμπάλα δηλώνει την πίστη του στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους που λέγεται ότι σκοτώθηκε) και παραδέχεται ότι σκότωσε έναν αστυνομικό και τη γυναίκα του.

Στη συνέχεια μοιάζει να διαβάζει ένα μήνυμα που είχε γραφτεί νωρίτερα". Προειδοποιεί ότι  "θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο", ενώ καλεί τους ομοϊδεάτες του να πραγματοποιηθούν και νέες επιθέσεις "στους αστυνομικούς, στους δημοσιογράφους, στα δημόσια πρόσωπα, στους δεσμοφύλακες στις φυλακές και στους ράπερ".

Ο Λαροσί Αμπάλα 25 ετών, σκοτώθηκε κατά την επίθεση επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας στην κατοικία των θυμάτων του, στην οποία είχε οχυρωθεί.