Ο Ιμπραΐμοβιτς προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολάντ (αλλά… τρώει πόρτα)

Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής υποστηρίζει πως μπορεί να κάνει πιο δημοφιλή τον Γάλλο πρόεδρο

Πολλές φορές έχει προκαλέσει αντιδράσεις (από εκνευρισμό μέχρι γέλια, ανάλογα με την περίσταση) με τις δηλώσεις του ο εκκεντρικός ποδοσφαιριστής Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς - όμως είναι ίσως η πρώτη φορά που αναγκάζεται να ασχοληθεί με αυτές ο αρχηγός ενός κράτους.

Σε συνέντευξή του χθες στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Σουηδός σταρ του ποδοσφαίρου, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν, διαβεβαίωσε πως, πληρώνοντας τους φόρους του, "βοηθάει" τη Γαλλία "περισσότερο απ' ό,τι τη βοηθάει" ο Ολάντ, και πρόσθεσε σχετικά με τον αρχηγό του γαλλικού κράτους: "Μπορώ να τον κάνω δημοφιλή, αν θέλω", "αλλά δεν ξέρω αν το επιθυμώ".

Ανεξάρτητα πάντως από το αν επιθυμεί ή όχι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να βοηθήσει τον Φρανσουά Ολάντ, τον λιγότερο δημοφιλή πρόεδρο στην ιστορία της Γαλλίας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να αυξήσει τη δημοτικότητά του, ο ίδιος ο Ολάντ δε φαίνεται ιδιαίτερα... ζεστός στο να δεχθεί τις υπηρεσίες του.

"Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπολογίζει στη δουλειά που γίνεται, στα αποτελέσματα που θα έχουμε, στην επιτυχία (...), στην ικανότητα αντιμετώπισης των καταστάσεων και στη δράση που έχουμε αναλάβει και όχι στις προτάσεις προσφοράς υπηρεσιών ενός ποδοσφαιριστή", σχολίασε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

"Σκέφτομαι ότι μερικές φορές το ποδόσφαιρο δίνει πολλή φιλοδοξία, αλλά σε μια μεγάλη δημοκρατία, το πράγμα είναι μερικές φορές λίγο πιο περίπλοκο", πρόσθεσε.