Βιβλικές κατατροφές και νεκροί από τις πλημμύρες σε Γαλλία και Γερμανία

Μια γυναίκα πνίγηκε από την υπερχείλιση του Σηκουάνα στην περιφέρεια του Παρισιού - 8 θύματα στην Βαυαρία

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και χιλιάδες κατοικίες εκκενώθηκαν σε περιφέρειες της κεντρικής Γαλλίας κατά μήκος του Λίγηρα και του Σηκουάνα αφού η βροχή που έπεφτε αδιάκοπα εδώ και ημέρες προκάλεσε σε ορισμένες περιοχές τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν γνωρίσει εδώ και έναν αιώνα.

Το Παρίσι βρίσκεται τις δύο τελευταίες ημέρες σε κατάσταση συναγερμού για πλημμύρες, καθώς ο Σηκουάνας ξεχειλίζει από την κοίτη του και κατακλύζει παρόχθιους αυτοκινητόδρομους, με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η κυκλοφορία στον ποταμό, περιλαμβανομένων των δημοφιλών τουριστικών "bateaux-mouches".

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση αναμένει ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες σε ορισμένες περιοχές. Σύμφωνα με αξιωματούχους η στάθμη του Σηκουάνα αναμένεται ότι θα φθάσει αύριο Παρασκευή τα 5,60 μ., κάτω από τα 6 μ. στα οποία θα πλημμύριζε το μετρό και πολύ κάτω από το ύψος ρεκόρ των 8,60 μ. που είχε φτάσει το 1910.

Χθες Τετάρτη μια 86χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο πλημμυρισμένο σπίτι της στο Σουπ-σιρ-Λουέν, περίπου 140 χλμ. νότια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στην περιφέρεια Λουαρέ, όπου ο νομάρχης κινητοποίησε τον στρατό για να βοηθήσει στην απομάκρυνση αυτοκινητιστών που είχαν παγιδευτεί στον αυτοκινητόδρομο A10, οι πλημμύρες ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων 100 ετών.

Τουλάχιστον 8 νεκροί στη Βαυαρία

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στη Βαυαρία της νότιας Γερμανίας και χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις χθεσινές σφοδρές βροχοπτώσεις, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να προειδοποιεί ότι τα καιρικά φαινόμενα θα ενισχυθούν κατά τη σημερινή ημέρα.

Οι πυροσβέστες βρήκαν τρεις γυναίκες νεκρές στο υπόγειο πλημμυρισμένου σπιτιού στην πόλη Ζίμπαχ αμ Ιν, σε απόσταση 120 χιλιομέτρων ανατολικά του Μονάχου.

Στο κοντινό χωριό Γιούλμπαχ, τα σωστικά συνεργεία βρήκαν μία πνιγμένη γυναίκα κρεμασμένη από κλαδί δένδρου. Το σπίτι της είχε καταρρεύσει.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι αγνοούνται στην περιοχή του Ρόταν-ιν και οι αστυνομικές αρχές «περιμένουν το χειρότερο».

Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή της Βαυαρίας που συνορεύει με την Αυστρία.

Στην αρχή της εβδομάδας, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στη Βάδη-Βιρτεμβέργη , ενώ ένα κορίτσι παρασύρθηκε από τρένο καθώς προσπαθούσε να προστατευτεί από τη νεροποντή κάτω από σιδηροδρομική γέφυρα.