Επιδημία το… exit: 1 στους 3 Γερμανούς υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ!

Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι το πιο ευνοημένο κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως κατέδειξε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα. 

Δημοσκόπηση της YouGov για την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αποκάλυψε ότι μόλις το 54% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ενώ το 29% θα τασσόταν υπέρ της αποχώρησης από αυτήν,  εάν διεξαγόταν δημοψήφισμα.

Παρότι ιστορικά θεωρούνται θερμοί υποστηρικτές της ΕΕ, οι Γερμανοί εμφανίζονται απογοητευμένοι, μετά την άφιξη ενός εκατομμυρίου και πλέον προσφύγων και μεταναστών και την κρίση δημόσιου χρέους, ειδικά αυτή της Ελλάδας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ερωτηθέντες ποιο κράτος θεωρούν ότι έχει ωφεληθεί περισσότερο από τη συμμετοχή του στην ΕΕ, οι περισσότεροι ερωτηθέντες στη Βρετανία απάντησαν ότι είναι η Γερμανία. Στη Γερμανία και στη Γαλλία, η πλειοψηφία απάντησε ότι το κράτος αυτό είναι η Ελλάδα.

Για το Brexit

Οι Βρετανοί θα ψηφίσουν την 23η Ιουνίου για το εάν η χώρα τους θα παραμείνει στην ΕΕ. Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα έδειξαν πως το στρατόπεδο των υποστηρικτών της εξόδου πέρασε μπροστά.

Οι μισοί και πλέον εξ όσων ερωτήθηκαν στη Γερμανία και στη Σουηδία τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, ωστόσο στη Γαλλία το ποσοστό αυτό περιορίζεται στο 42%.

Εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του λεγόμενου Brexit, η πλειοψηφία εξ όσων ερωτήθηκαν σχετικά προέβλεψαν ότι θα υπάρξει ντόμινο και άλλες χώρες θα επιλέξουν πολύ σύντομα να αποχωρήσουν, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη από την 19η ως την 24η Μαΐου.

Το 30% εξ όσων ερωτήθηκαν στη Βρετανία είπαν ότι η χώρα τους αντιμετώπισε περισσότερα προβλήματα λόγω της ένταξής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. Το ίδιο πιστεύει για τη δική του χώρα το 36% των Γερμανών.