Βρετανοί εκτελεστές του Ισλαμικού Κράτους ονομάζονταν “The Beatles”

Το γνωστότερο μέλος αυτής της ομάδας ήταν ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ο διαβόητος «Τζιχάντι Τζον»

H αμερικανική εφημερίδα Washington Post και ο ενημερωτικός ιστότοπος Buzz Feed έγραψαν ότι αναγνώρισαν τον τέταρτο "Beatle" της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μια ομάδας τεσσάρων Βρετανών που είχε αναλάβει τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις ομήρων από χώρες της Δύσης οι οποίοι βρίσκονταν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Οι δυτικοί κρατούμενοι είχαν δώσει το προσωνύμιο "Beatles" σε αυτήν την ομάδα λόγω της βρετανικής προφοράς με την οποία μιλούσαν τα τέσσερα μέλη της. Σύμφωνα με το Buzz Feed, οι τέσσερις εκτελεστές αποκεφάλισαν «επτά Βρετανούς, Αμερικανούς και Ιάπωνες ομήρους» και 18 μέλη του συριακού στρατού.

Το γνωστότερο μέλος αυτής της ομάδας ήταν ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ο διαβόητος «Τζιχάντι Τζον», ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά βίντεο με αποκεφαλισμούς ομήρων, πριν σκοτωθεί τον Νοέμβριο του 2015 σε έναν βομβαρδισμό στη Ράκα.

Σύμφωνα με την Washington Post, το τελευταίο μέλος της ομάδας των εκτελεστών τα στοιχεία του οποίου δεν είχαν ταυτοποιηθεί είναι ο Ελ Σάφι Ελσέιχ, ένας 27χρονος από το Λονδίνο «η οικογένεια του οποίου έφυγε από το Σουδάν τη δεκαετία του 1990».

Εκτός του «Τζιχάντι Τζον» και του Ελ Σάφι Ελσέιχ, τα άλλα δύο μέλη της ομάδας των τεσσάρων έχουν κατονομαστεί ως «Αλεξάντα Κοτέι, η τύχη του οποίου αγνοείται» και «Έιν Ντέιβις, που συνελήφθη πέρυσι στην Τουρκία» επισημαίνει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία «οι τέσσερις Βρετανοί μεγάλωσαν στην ίδια συνοικία στο δυτικό Λονδίνο, όμως δεν γνωρίζουμε εάν γνωρίζονταν προτού φύγουν για τη Συρία».