Ρωσική εταιρεία βγάζει παγωτό με εικόνα του… “Μικρού Ομπάμα”!

Αν και η Slavitsa υποστηρίζει πως το προϊόν δεν έχει σχέση με την πολιτική, οι Αμερικανοί δεν είναι ικανοποιημένοι...

Τις “παγωμένες” σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών φαίνεται πως επιχειρεί να εκμεταλλευτεί προς όφελός της μία ρωσική εταιρεία, που λανσάρει ένα παγωτό ονόματι... “Μικρός Ομπάμα”!

Το παγωτό Obamka έχει επικάλυψη σοκολάρας και στη συσκευασία του υπάρχει μία εικόνα ενός χαμογελαστού αγοριού από την Αφρική, με σκουλαρίκι στο αυτί και κρατώντας ένα παγωτό.

Η εταιρεία που παράγει το παγωτό Obamka, η Slavitsa, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι το προϊόν αυτό εντάσσεται σε μία σειρά προϊόντων που εστιάζει στα παιδιά, προωθώντας “χαρούμενους” χαρακτήρες.

“Με διαφορετικές γεύσεις και χρώματα, το παγωτό συμβολίζει τις κύριες φυλές των ανθρώπων στον πλανήτη”, σημειώνει η εταιρεία, επισημαίνοντας πως η εικόνα του αγοριού είναι εμπνευσμένη από μία σοβιετική ταινία. “Τα ονόματα των παγωτών πρέπει να είναι εύκολο να τα θυμηθεί κανείς. Για αυτούς με μεγάλη φαντασία, πολλοί συνειρμοί μπορούν να γίνουν, αλλά αυτό το προϊόν είναι για παιδιά και απέχει πολύ από την πολιτική”, προσθέτει.

Αμερικανός αξιωματούχος σχολίασε στο Reuters πως θεωρεί το παγωτό Obamka μέρος μίας ανησυχητικής αλληλουχίας. “Αν και δεν έχω δει το συγκεκριμένο προϊόν, είμαστε απογοητευμένοι από τον υποκινούμενο από τα ΜΜΕ αντιαμερικανισμό που έχει γίνει τόσο κυρίαρχος στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, ειδικά όταν λαμβάνει μία τροπή διακρίσεων ή ρατσισμού”, υποστήριξε.

Η Slavitsa έχει την έδρα της στη Σιβηρία, στην πόλη Κράσνογιαρσκ, που πρόσφατα έγινε γνωστή εξαιτίας μίας καφετέριας που άνοιξε εκεί και είναι αφιερωμένη στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, με δεκάδες φωτογραφίες του – μάλιστα, στις τουαλέτες της καφετέριας το χαρτί τουαλέτας έχει την εικόνα του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ τα χαλάκια έχουν τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας...