Πορτογαλία: Νεαρός… σκότωσε τον “Μαρμαρωμένο Βασιλιά” για μία selfie

Ένα άγαλμα που στεκόταν όρθιο από το 1890, έγινε κομμάτια...

Άσχημη κατάληξη είχε η προσπάθεια ενός νεαρού να βγάλει μία selfie με ένα... άγαλμα στη Λισαβόνα, καθώς το γλυπτό που παρέμενε άθικτο επί 126 χρόνια έπεσε και έγινε κομμάτια!

Ο νεαρός, όπως ανακοίνωσε η πορτογαλική αστυνομία, κατά λάθος έριξε το μικρό (σε μέγεθος παιδιού) άγαλμα του βασιλιά Σεβαστιανού τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν σκαρφάλωσε στη βάση του γλυπτού που βρισκόταν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Ρόσιο της Λισαβόνας, προσπαθώντας να βγάλει μία selfie. Μάλιστα, κατόπιν προσπάθησε να διαφύγει, όμως συνελήφθη από την αστυνομία.

Το άγαλμα, που ολοκληρώθηκε το 1890, απεικόνιζε με θλιμμένα μάτια και με σπαθί στο χέρι τον βασιλιά Σεβαστιανό της Πορτογαλίας, μία τραγική φιγούρα στην ιστορία της χώρας, που βασίλευσε από το 1557 ως το 1578, όταν και πέθανε σε ηλικία 24 χρονών στο πεδίο της μάχης, κατά τη διάρκεια της σταυροφορίας του στο Μαρόκο. Η σορός του δε βρέθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί ο θρύλος ότι ο βασιλιάς θα επιστρέψει μια μέρα στον θρόνο του για να σώσει την Πορτογαλία σε δύσκολες για τη χώρα εποχές...