Συνετρίβη ελικόπτερο στη Νορβηγία – Νεκροί και οι 13 επιβαίνοντες

Το ελικόπτερο έχει ολοσχερώς καταστραφεί, ενώ τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει αρκετά πτώματα

Ένα ελικόπτερο συνετρίβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, προκαλώντας τον θάνατο και των 13 επιβαινόντων σε αυτό, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες κατάγονταν από τη Νορβηγία.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νορβηγίας, δηλώνει ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν μοντέλο της Eurocopter, σημειώνοντας ότι ο τύπος του ελικοπτέρου, είχε παρουσιάσει προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το 2012.

Το ελικόπτερο συνετρίβη καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρίας Statoil, αναφέρει το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της Νορβηγίας.

“Το ελικόπτερο έχει ολοσχερώς καταστραφεί. Τα σωστικά συνεργεία κάνουν ότι μπορούν για να εντοπίσουν τους επιβαίνοντες ζωντανούς,” δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου διάσωσης και συντονισμού των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν 11 επιβάτες και 2 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τη Statoil, η οποία έχει καθηλώσει στο έδαφος όλα τα ελικόπτερα του ίδιου τύπου με αυτό που συνετρίβη.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ ανέφερε σε ανάρτησή της, στον Twitter ότι “τα νέα από την πτώση του ελικοπτέρου είναι φρικτά”.

Το ελικόπτερο κατέπεσε σε μικρό νησί που βρίσκεται στην περιοχή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το ελικόπτερο ήταν ιδιοκτησίας της εταιρίας Chc Helicopter Service.

Η πτώση του ελικοπτέρου έγινε στα δυτικά της πόλης Μπέργκεν, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νορβηγία, ενώ η περιοχή χαρακτηρίζεται από τις συχνές πτήσεις ελικοπτέρων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων γεώτρησης πετρελαίων.