Τρομοκράτης με το καπέλο: Σχεδιάζαμε χτύπημα στο Euro 2016 της Γαλλίας

Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, συνεργάτης και παιδικός φίλος του Αμπντεσλάχ, συνελήθφη στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή

Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, συνεργάτης και παιδικός φίλος του Αμπντεσλάχ, συνελήθφη στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή και ομολόγησε ότι ήταν ο "τρομοκράτης με το καπέλο" που εμφανιζόταν δίπλα στους δύο καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών και καταζητούνταν από τις 22 Μαρτίου. 

Ο Αμπρίνι, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, αποκάλυψε ότι ο πυρήνας των τζιχαντιστών που είχε τη βάση του στις Βρυξέλλες είχε σχεδιάσει νέο πλήγμα στη Γαλλία αλλά αποφάσισε εσπευσμένα να πραγματοποιήσει επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα. 

Συγκεκριμένα, ο πρωταρχικός στόχος των τρομοκρατών ήταν η διοργάνωση του Euro 2016 που ξεκινά στα γήπεδα της Γαλλίας στις 10 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 10 Ιουλίου.

Ο Αμπρινί δεν έδωσε στις αρχές περισσότερες πληροφορίες λέγοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε περισσότερα, απλά είχε ακούσει συζητήσεις στις οποίες άλλα μέλη του «ISIS» οργάνωναν το χτύπημα στα γαλλικά γήπεδα.

Σύμφωνα με τη Liberation, αστυνομία και δικαστικές αρχές ερευνούν αν τα όσα υποστήριξε ο τρομοκράτης λίγες μέρες μετά τη σύλληψή του στο Βέλγιο είναι αληθή ή όχι.
 
"Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι προκύπτει από πολλά στοιχεία της έρευνας πως αρχικός στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν να πλήξει ξανά τη Γαλλία. Ωστόσο η οργάνωση αιφνιδιάστηκε από την ταχεία εξέλιξη της έρευνας και τελικά αποφάσισε βιαστικά να πραγματοποιήσει επίθεση πιο κοντά, να χτυπήσει τις Βρυξέλλες", δήλωσε ο εισαγγελέας δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του Αμπρινί.