Τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Πώς το FBI θα βοηθήσει το Βέλγιο

Στο Βέλγιο βρίσκονται ομάδες του FBI για να συνεισφέρουν στις έρευνες ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκαν οι Βρυξέλλες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν αξιωματούχους να βοηθήσουν το Βέλγιο να διερευνήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που άφησαν 35 νεκρούς νωρίτερα αυτό το μήνα.

Διαβάστε ΕΔΩ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Το FBI θα βοηθήσει τις βελγικές αρχές, μετά από απόφαση συνεργασίας που πήραν Αμερικανοί και Βέλγοι αξιωματούχοι αυτή την εβδομάδα.

Ο Μπεν Ρόουντς, ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι το Βέλγιο "έχει αποδεχθεί τη βοήθειά μας".

Και συνέχισε:

"Έχουμε στείλει ομάδες του FBI που βοηθούν στις έρευνες. Μοιραζόμαστε πληροφορίες με το Βέλγιο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής".

H υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς θα συναντηθεί τον υπουργό Εσωτερικών του Βελγίου κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, για να συζητήσει την συνεργασία σε θέματα ασφαλείας.

Διαβάστε ΕΔΩ: Σοκ σε όλο τον κόσμο από τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο -και, πέρυσι, στο Παρίσι- έχουν οδηγήσει σε όλο και αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας και αντιτρομοκρατίας στο εσωτερικό της Ευρώπης.

Επιμέλεια: Εύη Σιμοπούλου