Βέλγιο: Οι τρομοκράτες σκόπευαν να χτυπήσουν το πρωθυπουργικό γραφείο

Στο σκοτάδι ακόμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου τρομοκράτη που διαφεύγει

Φωτογραφίες και σχέδια της κατοικίας και του γραφείου του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ βρέθηκαν σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή,  ο οποίος κατασχέθηκε αμέσως μετά τις επιθέσεις των βομβιστών αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, στις 22 Μαρτίου, με 32 νεκρούς.

Ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής βρέθηκε σε έναν κάδο απορριμάτων έξω από το διαμέρισμα, στη συνοικία Σκαρμπέκ των Βρυξελλών, γράφει η οικονομική εφημερίδα De Tijd.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες που δημοσιεύονται επίσης στην εφημερίδα L' Echo, ενώ και ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και την αναζήτηση του "τρίτου" βομβιστή, βρίσκονται στο σκοτάδι και ο ύποπτος εξακολουθεί να διαφεύγει.  

Επίσης, ακόμα αναζητείται η άκρη του νήματος που συνδέει τα δίκτυα των τζιχαντιστών στην Ευρώπη αν και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι το μπαράζ τρόμου στο Παρίσι το 2015 και τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες σχεδιάστηκαν από τον ίδιο πυρήνα.