Βέλγιο: Ούτε ο τρίτος ύποπτος ήταν ο “άνδρας με το καπέλο”

Οι αρχές άφησαν ελεύθερο τον δημοσιογράφο Φεϊσάλ Σεφού λόγω έλλειψης αποδείξεων

Ο Φεϊσάλ Σεφού, ο δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί από τις βελγικές αρχές και υπήρχαν υπόνοιες ότι ήταν ο "άνδρας με το καπέλο", ο τρίτος δράστης των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

"Οι ενδείξεις που οδήγησαν στη σύλληψη του Φεϊσάλ Σ. δεν επιβεβαιώθηκαν από την προανακριτική διαδικασία. Κατά συνέπεια, αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή", ανέφερε η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της, χωρίς άλλες διευκρινίσεις. 

Έτσι - μια εβδομάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες που στοίχισαν τη ζωή σε 35 ανθρώπους - οι έρευνες των αρχών βρίσκονται και πάλι στο σκοτάδι και το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη του αεροδρομίου ξανάρχισε.

Νωρίτερα, οι βελγική αστυνομία ανάρτησε σήμερα στον λογαριασμό της στο Twitter ένα βίντεο με τον τρίτο ύποπτο των επιθέσεων της 22ας Μαρτίου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Ζαβεντέμ, τον "'άνθρωπο με το καπέλο", προκειμένου να "αναγνωριστεί" και ζητά την βοήθεια των πολιτών.  

Οι βελγικές αρχές δεν έδωσαν ποτέ στη δημοσιότητα το επώνυμο του συλληφθέντα, σύμφωνα όμως με τον βελγικό Τύπο πρόκειται για έναν δημοσιογράφο που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, o Χαλίντ ελ Μπακράουι (αριστερά στη φωτογραφία, δεξιά ο αδερφός του Μπραχίμ), ο καμικάζι στο μετρό των Βρυξελλών, είχε μεταβεί από την Ιταλία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015.