Καμικάζι των Βρυξελλών: Δεν ξέρω τι να κάνω

Οι αρχές βρήκαν έναν υπολογιστή σε κάδο στο αεροδρόμιο, τον οποίο είχε πετάξει ο Μπραχίμ πριν πραγματοποιήσει την επίθεση αυτοκτονίας

Δύο αδέρφια, ο Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, κάτοικοι Βρυξελλών, πραγματοποίησαν τις δύο επιθέσεις στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών με 31 νεκρούς και 261 τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. 

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, ο Μπραχίμ ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο και ο Χαλίντ στο μετρό. 

Οι αρχές βρήκαν έναν υπολογιστή, τον οποίο είχε πετάξει ο Μπραχίμ σε κάδο σκουπιδιών πριν πραγματοποιήσει την επίθεση αυτοκτονίας. Σε αυτόν είχε αποθηκεύσει ένα σημείωμα - διαθήκη στο οποίο αναφέρει: "είμαι βιαστικός δεν ξέρω τι να κάνω, με αναζητάνε παντού, δεν είμαι ασφαλής πια και αν με πιάσουν κινδυνεύω να καταλήξω στην φυλακή" -  κάτι που ερμηνεύεται ως αναφορά στον Σαλά Αμπντεσλάμ, τον ύποπτο για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Φρεντερίκ Φαν Λέου, ο Μπραχίμ Μπακράουι εμφανίζεται σε σύγχυση αλλά δεν κάνει καμία αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις. 

Σύμφωνα με τον Φαν Λέου, ο υπολογιστής βρέθηκε σε έναν κάδο στον ίδιο δρόμο της κοινότητας Σάερμπεκ των Βρυξελλών όπου οι αστυνομικοί, ερευνώντας ένα διαμέρισμα, ανακάλυψαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, πυροκροτητές και μια βαλίτσα "γεμάτη με καρφιά και μπουλόνια".

Στην γνωστή φωτογραφία από το αεροδρόμιο, εικονίζεται ο ένας από τους δύο αδελφούς Μπαχράουι, ο Μπραχίμ. Ως προς τους δύο άλλους τρομοκράτες που εικονίζονται, ο ένας εκτιμάται ότι είναι νεκρός και δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα.

Ο δεύτερος, αυτός με τα γυαλιά και το καπέλο, είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, ο οποίες διέφυγε και καταζητείται.

DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, και ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σάλαχ Αμπντεσλάμ.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις εδώ.