Ακτινογραφία τραυματία στις Βρυξέλλες δείχνει ότι οι βόμβες είχαν καρφιά!

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για τα υλικά και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες

Μια σοκαριστική εικόνα που δείχνει την ακτινογραφία ενός τραυματία από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες δημοσιεύεται από το πρακτορείο EPA και την εφημερίδα Mirror. Η ακτινογραφία δείχνει ένα μεταλλικό καρφί που έχει βυθιστεί στο θώρακα του τραυματία κάτι που, σύμφωνα με το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Neder-over-Heembeek των Βρυξελλών, δείχνει ότι οι τρομοκράτες είχαν βάλει καρφιά και άλλα μεταλλικά αντικείμενα στις βόμβες με σκοπό να προκαλέσουν τις μέγιστες δυνατές απώλειες και ζημιές.

Κατά την επίθεση, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, έχασαν τη ζωή τους 34 άνθρωποι ενώ έχουν τραυματιστεί πάνω από 170. Πολλοί φέρονται να έχουν ακρωτηριαστεί από τις εκρήξεις.

Μέσω του πρακτορείου Amaq, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε ευθύνη για τις επιθέσεις.

«Οι ισλαμιστές μαχητές εκτέλεσαν μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων με εκρηκτικές ζώνες και συσκευές, σήμερα Τρίτη, με στόχο το αεροδρόμιο και ένα κεντρικό σταθμό του μετρό, στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας, τις Βρυξελλες, μια χώρα που συμμετέχει στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους» αναφέρει το μήνυμα του ΙΚ με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη.

Καρφιά και άλλα μεταλλικά αντικείμενα είχαν βάλει στις βόμβες που πυροδότησαν οι δυο αδελφοί Τσερνάεφ κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, με στόχο να τραυματίσουν όσο βαρύτερα γίνεται, όσο περισσότερα θύματα μπορούσαν.  

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες εξελίξεις