Βρυξέλλες: Στη δημοσιότητα φωτογραφία 3 υπόπτων πριν τις επιθέσεις

Δύο άνδρες ντυμένοι στα μαύρα πιστεύεται ότι είναι οι καμικάζι που ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο και ένας τρίτος διαφεύγει

Την εικόνα από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου Zaventem, η οποία δείχνει τους τρεις βασικούς ύποπτους των επιθέσεων στις Βρυξέλλες με 34 νεκρούς μετέδωσαν τα βελγικά ΜΜΕ και την επιβεβαίωσαν οι αρχές. 

Οι δύο άνδρες ντυμένοι στα μαύρα πιστεύεται ότι είναι οι καμικάζι που ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο και ο άντρας με το λευκό μπουφάν πιστεύεται ότι έχει διαφύγει. 

Οι άνδρες με τα μαύρα φορούν ένα ενιαίο μαύρο γάντι στα αριστερά χέρια τους, πιθανότατα για να κρύψουν τους πυροκροτητές. Αυτοί θεωρούνται οι δύο καμικάζι που σκότωσαν 14 άτομα στο αεροδρόμιο.  

Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου έκανε έκκληση απόψε να επικοινωνήσουν με τις αρχές τυχόν μάρτυρες που είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τον άνδρα με το λευκό τζάκετ. Ο ύποπτος φοράει γυαλιά, σκούρο καπέλο και σπρώχνει ένα καροτσάκι αποσκευών στο οποίο είναι τοποθετημένος ένας μεγάλος, μαύρος σάκος.

 "Ποιος γνωρίζει αυτόν τον άνδρα;" γράφει η λεζάντα.

Τα τηλεοπτικά κανάλια RTL και RTBF ανέφεραν στο μεταξύ ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξάγει έρευνες στις περιοχές Σάερμπεκ και Γιέτε των Βρυξελλών. 

Διαβάστε αναλυτικά: Βρυξέλλες: Έρευνες πόρτα - πόρτα και εκκενώσεις κτιρίων 

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος ενώ, σύμφωνα με την Telegraph, δύο από τους υπόπτους είνια συνεργάτες του Σαλάχ Αμπντεσλάμ. 

Η εφημερίδα αναφέρει και τα ονόματα των υπόπτων - Νατζίμ Λααχράουι και Μοχάμεντ Αμπρινί - για τους οποίους η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στις Βρυξέλλες.  

Σύμφωνα με τον δήμαρχο των Βρυξελλών Ίβαν Μαγιέρ, ππροτεραιότητα των ερευνητών είναι να ταυτοποιηθεί ο δράστης, ή οι δράστες της επίθεσης.

«Το πρώτο πρόσωπο που οι δυνάμεις θέλουν να ταυτοποιήσουν, είναι ο δράστης» ώστε να «τον διαχωρίσουν» από τα θύματα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες εξελίξεις