Πολύνεκρη έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην καρδιά της Άγκυρας

Τουλάχιστον 34 οι νεκροί

Έκρηξη σημειώθηκε σε πάρκο στο κέντρο της Άγκυρας το απόγευμα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 34 άνθρωποι, και να τραυματιστούν ακόμα 125, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

"Η έκρηξη προκλήθηκε από ανατίναξη αυτοκινήτου φορτωμένου με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αξιωματούχοι αναφέρουν πως μετά την έκρηξη, ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Η επίθεση σημειώθηκε στο πάρκο Γκιουβέν, κεντρικό σημείο της τουρκικής πρωτεύουσας, ενώ σε εικόνες από το δίκτυο CNN Turk φαίνονται σταθμευμένα αυτοκίνητα να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι υπάρχουν πολλά απανθρακωμένα αυτοκίνητα στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, νευραλγικό κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας. Εικόνες από το σημείο της έκρηξης δείχνουν διασώστες να μεταφέρουν τραυματίες.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμή καμία ανάληψη ευθύνης για το συμβάν. Ωστόσο, αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε πως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από Κούρδο μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτό οργάνωσης.

Όπως έγινε γνωστό λίγες ώρες μετά την επίθεση, δικαστήριο της Αγκυρας διέταξε απαγόρευση πρόσβασης στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση οπτικού υλικού από το σημείο της επίθεσης. Πολλοί χρήστες ανέφεραν δυσκολία πρόσβασης στις ιστοσελίδες.

Δείτε βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης: