580 σε Κροατία και Πολωνία, 500 μετανάστες στη Σερβία την ημέρα

Την Τρίτη στο Βελιγράδι συνάντηση των αρχηγών της Αστυνομίας της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και των χωρών από τα δυτικά Βαλκάνια

Μετά την Πολωνία, και η Κροατία ανακοίνωσε σήμερα πως καθόρισε με τη σειρά της σε 580 την ημέρα τον αριθμό των μεταναστών που θα μπορούν να διέρχονται από το έδαφός της με κατεύθυνση τη βόρεια Ευρώπη. 

"Η Σλοβενία μας ενημέρωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ότι μπορούν να δέχονται 580 μετανάστες την ημέρα και εμείς με τη σειρά μας ενημερώσαμε σχετικά τους συναδέλφους μας στη Σερβία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της κροατικής αστυνομίας Γελένα Μπίκιτς. 

"Θα επιμείνουμε κι εμείς σ' αυτόν τον αριθμό", δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν "αμέσως".

Εν τω μεταξύ, ο ΥΠΕΣ της Σερβίας ανακοίνωσε επίσης ότι η απόφαση της Κροατίας αναγκάζει και τη Σερβία να μην δέχεται στο εξής παραπάνω από 500 πρόσφυγες ημερησίως.

Ο Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς τόνισε, επίσης, ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει ενότητα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. «Κάποιες χώρες δεν επιθυμούν να φιλοξενήσουν κανέναν πρόσφυγα και άλλες σηκώνουν μεγαλύτερα βάρη», ανέφερε.

«Την Τρίτη 1η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι επιχειρησιακή συνάντηση των αρχηγών της Αστυνομίας της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και των χωρών από τα δυτικά Βαλκάνια που βρίσκονται στη διαδρομή απ όπου περνούν οι πρόσφυγες», ανέφερε ο ΥΠΕΣ της Σερβίας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι "Pink".