Φρούριο η Γαλλία: 11.000 στρατιώτες, 120.000 αστυνομικοί και… τα όπλα τους!

Κάτι από μεσαιωνικό φρούριο θα θυμίζει το Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα. Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που παρέλυσαν τη γαλλική πρωτεύουσα διοργανώνεται η Διάσκεψη για το Κλίμα (COP21).

Μόνον στο Παρίσι θα παραταχθούν χιλιάδες αστυνομικοί, χωροφύλακες αλλά και πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.

Περίπου 8.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα παραταχθούν στα σύνορα της χώρας για να διενεργούν ελέγχους και 2.800 ακόμη θα βρίσκονται στο Μπουργκέ, στο βόρειο Παρίσι, όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνολικά 120.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί "στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας", μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα, η γαλλική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή στο Παρίσι της μεγάλης διαδήλωσης για το κλίμα που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή.

Πάντως αρκετοί ακτιβιστές προχώρησαν σε διαδηλώσεις νωρίτερα σήμερα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Μια άλλη πορεία, που θα διεξαγόταν στις 12 Δεκεμβρίου μία ημέρα μετά το τέλος της Διάσκεψης, επίσης ακυρώθηκε.

Συνολικά 147 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται στις 30 Νοεμβρίου στην έναρξη της Διάσκεψης για το Κλίμα, στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν προσπάθειες να υπάρξει μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή.

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ.