ΒΙΝΤΕΟ: Τα μυστικά υπόγεια τούνελ των τζιχαντιστών

Μυστικές υπόγειες σήραγγες του Ισλαμικού Κράτους ανακαλύφθηκαν στην ιρακινή πόλη Sinjar από τις κουρδικές δυνάμεις των Πεσμέργκα. Στις εικόνες από τα τούνελ – κρησφύγετα των τζιχαντιστών φαίνονται πολλά θρησκευτικά βιβλία, τράπουλες, κουτιά από φάρμακα και εκρηκτικές ύλες, όπως ΤΝΤ, που χρησιμοποιούν οι βομβιστές αυτοκτονίας.

Η εξτρεμιστική οργάνωση - η οποία κατέλαβε τη Σιντζάρ τον Αύγουστο του 2014 - έχει δημιουργήσει σήραγγες και σε άλλα μέρη της Συρίας και του Ιράκ , όπου έχει ιδρύσει το "Χαλιφάτο". Η ιρακινή πόλη είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει αναγκαστεί να υποχωρήσει, προσφέροντας στους ξένους μια σπάνια ευκαρία να δουν από κοντά το πως οι τζιχαντσιτες συνδυάζουν τον λεπτομερή σχεδιασμό με βάναυσες τακτικές, όπως είναι η χρήση του τοπικού πληθυσμού ως σκλάβους για να οχυρώσουν την κατακτημένη περιοχή. 

"Υπάρχουν τόσα πολλά τούνελ που δεν μπορούμε να τα μετρήσουμε" δήλωσε ο Κούρδος αξιωματικός των Γιαζίντι, Χουσεΐν Κουρού Μουράτ. " Αυτό βρίσκεται κάτω από ένα κατάστημα σε κεντρικό δρόμο και οδηγεί σε ένα εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών και βομβών ", εξήγησε.