Παρίσι: Δύο νεκροί τζιχαντιστές και επτά συλλήψεις – Έληξε η επιχείρηση

Επτά ώρες μετά την έναρξή της, η μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην πόλη του Σεν Ντενί, βόρεια του Παρισιού, έληξε με τουλάχιστον δύο τζιχαντιστές νεκρούς και 7 συλλήψεις υπόπτων, οπό τους οποίους ελήφθη δείγμα DNA και τους ασκήθηκαν διώξεις για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Στόχος της επιχείρησης ήταν ο Βέλγος τζιχαντιστής Αμπελχαμίντ Αμπααούντ, που θεωρείται ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νομεβρίου στο Παρίσι. Η μεγάλη επιχείρηση για την καταδίωξη του Αμπαούντ, ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το πρωί, ώρα Ελλάδας. Ο ίδιος και άλλοι 5 συνεργοί του βρίσκονταν ταμπουρωμένοι σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί - τρία χιλιόμετρα μακριά από το Stade de France, όπου την Παρασκευή ανατινάχθηκαν 3 τζιχαντιστές.  

Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμα στοιχεία για την τύχη του, αν βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς ή τους συλληφθέντες. "Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να σας δώσουμε τα στοιχεία ταυτότητας" των δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν και των επτά συλληφθέντων. Θα γίνουν όλες οι έρευνες για να διαπιστωθεί ποιος είναι ποιος και σε σχέση με τι, θα σας πούμε ποιος βρισκόταν στο διαμέρισμα", δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς

Σύμφωνα με την επίσημη κυβερνητική ενημέρωση, υπάρχουν δύο νεκροί - ανάμεσά τους μία γυναίκα καμικάζι, ενώ - κατά τη διάρκεια της πολύωρης μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης έγιναν 7 συλλήψεις υπόπτων, εκ των οποίων ένας τραυματισμένος και ένας είναι ο άνθρωπος που δάνεισε το διαμέρισμά του στους υπόπτους, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι νεκροί - τρεις σύμφωνα με ξένα μέσα- δεν έχουν αναγνωρισθεί και, κατά συνέπεια, δεν είναι γνωστό εάν ήταν καταζητούμενοι.  Από τους συλληφθέντες, τρεις συνελήφθησαν μέσα στο διαμέρισμα που είχαν ταμπουρωθεί και οι υπόλοιποι σε εφόδους γύρω από από αυτό. 

Πάνοπλοι Γάλλοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν ύποπτο και τον οδηγούν έξω από το κτίριο, ημίγυμνο και δεμένο πισθάγκωνα 

Επίσης, τρεις αστυνομικοί και ένας περαστικός πολίτης τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών.

Οι έρευνες από την Παρασκευή επέτρεψαν "μέσω της τηλεφωνίας, της παρακολούθησης και των μαρτυριών τη συλλογή στοιχείων που μπορούσαν να αφήσουν να εννοηθεί ότι ο ονομαζόμενος Αμπαούντ ήταν πιθανόν να βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα κρησφύγετο στο Σεν Ντενί", εξήγησε ο γενικός εισαγγελέας.