Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Κάμερον, για τη βόμβα στο ρωσικό Airbus

Η Βρετανία επανέλαβε σήμερα ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα μία οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος να βρίσκεται πίσω από μία βομβιστική επίθεση κατά του ρωσικού αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά σκοτώνοντας 224 ανθρώπους.

Οταν ερωτήθηκε εάν θεωρεί ότι μέλη του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται πίσω από την αεροπορική καταστροφή, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε: "Το Ισλαμικό Κράτος-Σινά ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, το έκανε αμέσως μετά τη συντριβή". Επίσης, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι διαθέτει "νέες πληροφορίες" που υποστηρίζουν την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης. 

Διαβάστε σχετικά: Παγκόσμιος συναγερμός στις πτήσεις για τη βόμβα στο μοιραίο Airbus

 "Εξετάσαμε το σύνολο των πληροφοριών, περιλαμβανομένης αυτής της ανάληψης ευθύνης, αλλά φυσικά μαζί με πλήθος άλλων πληροφοριών, και οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό αποτελεί σημαντική πιθανότητα", δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα προεδρεύσει σήμερα νέας έκτακτης κυβερνητικής σύσκεψης μετά την χθεσινή απόφαση του Λονδίνου να διακόψει τις πτήσεις ανάμεσα στο Σαρμ Ελ -Σέιχ και τη Βρετανία. "Συνιστούμε τώρα [αποφυγή] όλων των αεροπορικών ταξιδιών μέσω του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ , εκτός των απολύτως αναγκαίων. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν βρετανικές επιβατικές πτήσεις προς το Σαρμ ελ Σέιχ, προς το παρόν" δήλωσε ο Χάμοντ.

Οι βρετανικές αρχές συνεργάζονται με τις αιγυπτιακές για τη λήψη έκτακτων μέτρων με στόχο τον επαναπατρισμό των χιλιάδων βρετανών τουριστών που έχουν εγκλωβιστεί στο Σαρμ ελ-Σέιχ. 

Στο Δουβλίνο, η ιρλανδική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, η οποία συμμετέχει στις επίσημες έρευνες για την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους, απαγόρευσε τις πτήσεις των ιρλανδικών αεροσκαφών προς και από τη χερσόνησο του Σινά, καθώς και τη χρησιμοποίηση του εναερίου χώρου επάνω από τη χερσόνησο.