Το Βατικανό αγιοποιήσε για πρώτη φορά παντρεμένο ζευγάρι

Τους γονείς της Αγίας Τερέζας του Λιζιέ αγιοποίησε την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος, σε μια εντυπωσιακή ανοιχτή λειτουργία στον Άγιο Πέτρο, παρουσία χιλιάδων πιστών.

"Το ιερό ζεύγος Λουις Μάρτιν και Μαρι Αζελιέ Γκερίν ήταν ένα πρότυπο χριστιανικής οικογένειας. Καθημερινά οικοδομούσαν ένα περιβάλλον πίστης και αγάπης στην οικογένεια", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ποντίφικας.

Οι γονείς της Αγίας Τεράζας είναι το πρώτο παντρεμένο ζευγάρι στη σύγχρονη ιστορία που πλέον ανήκει στις τάξεις των Αγίων της καθολικής Εκκλησίας, η οποία τους αγιοποίησε για να τονίσει τον εξέχοντα ρόλο που έχουν οι γονείς στην πνευματική ανατροφή των παιδιών τους.

Στην ίδια λειτουργία αγιοποιήθηκαν επίσης  ο Ιταλός ιερέας Βιτσέντζο Γκρόσι που αφιέρωσε τη ζωή του σε φιλανθρωπικά έργα και η Ισπανίδα καλόγρια Μαρία Ιζαμπέλ Σαλβάτ Ρομέρο. 

Η Αγία Τερέζα γεννήθηκε το 1873 με το όνομα Τερέζα Μάρτιν. Σε ηλικία 15 ετών έγινε μοναχή και κλείστηκε σε ένα μοναστήρια Καρμελιτών. Απεβίωσε στη νεαρή ηλικία των 24 χρόνων.Πολλοί αναφέρουν ότι θεραπεύτηκαν αφότου προσευχήθηκαν στην Αγία Τερέζα ή επισκέφθηκαν το σκήνωμά της. Επίσης, λέγεται ότι βοήθησε πολλούς αεροπόρους κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου,γι'αυτό θεωρείται από τους καθολικούς προστάτιδα των πιλότων,των ιπτάμενων συνοδών και του προσωπικού των αεροπορικών βάσεων.