Ένας στους δυο Ρώσους θέλουν χερσαία επιχείρηση στη Συρία

Τρεις τους 4 Ρώσους επιδοκιμάζουν τις αεροπορικές επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία, κατά στόχων του ISIS ενώ ένας στους δυο λένε ναι και σε ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στη συριακή επικράτεια.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου Levada, το 31% των Ρώσων "εγκρίνει απόλυτα" τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν την 30η Σεπτεμβρίου και το 41% δηλώνει ότι "τάσσεται περισσότερο υπέρ των αεροπορικών πληγμάτων εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους".

Το 14% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τους βομβαρδισμούς, καταδεικνύει η έρευνα που διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 2ας και 5ης Οκτωβρίου σε δείγμα 1.600 ανθρώπων σε 46 περιοχές της Ρωσίας.

Οι μισοί περίπου εκ των ερωτηθέντων (το 46%) τάσσονται υπέρ της ενδεχόμενης "αποστολής ρωσικών στρατευμάτων στο εξωτερικό" και το 47% εκτιμά ότι η Ρωσία πρέπει να "στηρίξει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και της συριακής αντιπολίτευσης".

Μετά τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα ρωσικά μμε μεταδίδουν σε καθημερινή βάση εντυπωσιακές εικόνες και ρεπορτάζ σχετικά με τις απώλειες που έχουν υποστεί οι "τρομοκράτες" του Ισλαμικού Κράτους επαινώντας τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για τις επιτυχίες τους, με αποτέλεσμα να καταγράφεται μια τόνωση του αισθήματος υπερηφάνειας μεταξύ των πολιτών.

Σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για "την πρακτικά απόλυτη υποστήριξη" των Ρώσων.

"Μπορούμε να διαπιστώσουμε, έχοντας στη διάθεσή μας τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, ότι οι ενέργειες του προέδρου στο διεθνές σκηνικό τυγχάνουν της ντε φάκτο απόλυτης υποστήριξης των πολιτών" δήλωσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.