Ρωσία: Θα βομβαρδίζουμε στη Συρία για 4 μήνες

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα διαρκέσουν "τρεις ή τέσσερις μήνες" και θα ενισχυθούν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα Αλεξέι Πουσκόφ.

"Υπάρχει πάντα κίνδυνος ολίσθησης και εγκλωβισμού, αλλά στη Μόσχα μιλούμε για επιχειρήσεις τριών ή τεσσάρων μηνών", δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο Πουσκόφ. Ενώ, όταν ερωτήθηκε εάν πρέπει να αναμένεται κλιμάκωση της επιχείρησης, απάντησε : "Οπωσδήποτε".

Την Τετάρτη το βράδυ, οι Ρώσοι βομβάρδισαν στρατόπεδο εκπαίδευσης Σύρων ανταρτών από τη CIA, ενώ πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά δεν χτυπούν στόχους του Ισλαμικού Κράτους αλλά της συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης, προκειμένου να βοηθήσουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον τετραετή εμφύλιο.

Επίσης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Ρόιτερς, εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες έφθασαν στη Συρία πριν από δέκα ημέρες προκειμένου να λάβουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βόρεια Συρία. Στην επιχείρηση αρωγής του Μπασάρ αλ Άσαντ ετοιμάζεται να συμμετέχει και η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Η χερσαία επιχείρηση μαζί με τον συριακό στρατό θα συνοδεύσει τις αεροπορικές επιθέσεις που ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας και έχει σκοπό την ανακατάληψη εδάφους που έχασε η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από τους αντάρτες.