Πάνω από 6.000 οι πρόσφυγες που πέρασαν στο έδαφος της Αυστρίας

Η Αυστρία δεν θα χρησιμοποιήσει βία για να σταματήσει τις χιλιάδες προσφύγων να εισέρχονται στο έδαφός της από την Ουγγαρία, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση στην υπόλοιπη Ευρώπη να μοιραστεί το βάρος της μαζικής εισροής ανθρώπων σε χώρες της ΕΕ.

"Περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες έφθασαν στην Αυστρία χθες τη νύχτα. Κάθε πρόσφυγας μπορεί φυσικά να κάνει αίτηση για άσυλο στην Αυστρία και ενημερώνεται για αυτή τη δυνατότητα", αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της.

"Περίπου δέκα πρόσφυγες έχουν μέχρι στιγμής κάνει αίτηση ασύλου στην Αυστρία. Οι υπόλοιποι επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για άλλες χώρες, κυρίως για τη Γερμανία. Και τονίζω για μία ακόμη φορά ότι οι αστυνομικοί μας δεν θα χρησιμοποιήσουν βία για να σταματήσουν αυτούς τους ανθρώπους, τις οικογένειες, τα παιδιά".

Σε νεώτερη ενημέρωσή της προς τους δημοσιογράφους, η Αυστριακή υπουργός διευκρίνισε πως περίπου 6.500 πρόσφυγες έχουν φτάσει στη χώρα, εκ των οποίων οι 2.200 είναι ήδη καθ' οδόν προς τη Γερμανία.