Περιπέτεια στον αέρα για τον πρωθυπουργό Μπορίσοφ

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ υπέστη χθες Κυριακή μια δεύτερη βλάβη μέσα σε επτά μήνες, αναγκάζοντας τους πιλότους του να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο της Βάρνας, από όπου είχαν μόλις απογειωθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους Falcon 2000 δεν συμπτύχθηκε και ασφάλισε μετά την απογείωση, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να στρίψει και να κάνει κύκλο για ένα τέταρτο της ώρας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα για να καταναλώσει μέρος των καυσίμων του πριν επιστρέψει στο αεροδρόμιο στη Βάρνα, στην ανατολική Βουλγαρία, διευκρίνισε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

«Η ζωή και η υγεία των επιβατών δεν βρέθηκε σε κίνδυνο καμιά στιγμή», διαβεβαίωσε το υπουργείο Μεταφορών στην ανακοίνωση.

Ο Μπορίσοφ αναμενόταν να επιστρέψει στη Σόφια χθες με άλλο αεροσκάφος, καθώς δεν μπόρεσε να παραστεί σε μια τελετή στο Πλόβντιβ, στη νότια Βουλγαρία.

Την 11η Φεβρουαρίου, αμέσως μετά την αναχώρησή του από τη Σόφια προς τις Βρυξέλλες, το ίδιο κυβερνητικό αεροσκάφος είχε αναγκαστεί να επιστρέψει και να πραγματοποιήσει κατεπείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της βουλγαρικής πρωτεύουσας καθώς δεν είχε συμπτυχθεί κανονικά το σύστημα προσγείωσης.