Νεαρός μετανάστης πέθανε από ασφυξία μέσα στη βαλίτσα που είχε κρυφτεί

Ένας 27χρονος Μαροκινός πέθανε από ασφυξία, καθώς είχε κρυφτεί σε μία βαλίτσα στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου που βρισκόταν πάνω σε ένα πορθμείο, στην προσπάθειά του να φθάσει παράνομα στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική Χωροφυλακή.

Ο 34χρονος αδελφός του είχε επιβιβαστεί νόμιμα με ένα αυτοκίνητο στο πορθμείο που συνδέει τη Μελίγια (ισπανικός θύλακος στο Μαρόκο) με την Αλμερία (νότια Ισπανία). Φαίνεται ότι προσπάθησε να περάσει κρυφά τον νεότερο αδελφό του στην Ισπανία, κρύβοντάς τον στο αυτοκίνητο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ανακάλυψε ότι ο αδελφός του δεν ανέπνεε πια και ειδοποίησε το πλήρωμα. Όλες οι προσπάθειες ανάνηψης από το πλήρωμα του πλοίου αρχικά και στη συνέχεια από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών στο λιμάνι της Αλμερία απέβησαν άκαρπες.

Ο μεγαλύτερος αδελφός συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στις αρχές Μαΐου, ένα οκτάχρονο αγοράκι από την Ακτή Ελεφαντοστού είχε βρεθεί κρυμμένο μέσα σε μία βαλίτσα από τους συνοριοφύλακες, στο φυλάκιο ανάμεσα στο Μαρόκο και στη Θέουτα. Ο πατέρας του, που κατοικούσε στην Ισπανία, είχε προσπαθήσει να τον φέρει στη χώρα κρυφά, επειδή ο μισθός του δεν επαρκούσε για να ζητήσει άδεια παραμονής για το παιδί.

Η εικόνα του αγοριού σε εμβρυακή στάση μέσα από τις ακτίνες Χ είχε προκαλέσει οργή στην Ισπανία, όπου τελικά απέκτησε προσωρινή άδεια παραμονής και ξαναβρέθηκε με τους γονείς του.