Εκστρατεία υπέρ του Brexit ξεκινά ο Νάιτζελ Φάρατζ

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του αντιμεταναστευτικού, αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μια "ευρεία εκστρατεία" για να προωθήσει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί για το θέμα αυτό μέχρι τα τέλη του 2017.

Χωρίς να θέλει να γίνει ο "επίσημος" εκπρόσωπος του "όχι" στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, ο Φάρατζ κάλεσε όλους τους υποστηρικτές της εξόδου να ενωθούν προτού να είναι "πολύ αργά".

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το στρατόπεδο του “ναι” έχει πάρει το προβάδισμα", προειδοποίησε, επικρίνοντας τους ευρωσκεπτικιστές του Συντηρητικού κόμματος του Ντέιβιντ Κάμερον επειδή τηρούν στάση αναμονής, ευχόμενοι στον πρωθυπουργό καλή τύχη στις διαπραγματεύσεις του με τους Ευρωπαίους εταίρους.

"Επαφίεται στο στρατόπεδο του “όχι” να υπαγορεύσει το πρόγραμμα δράσης. Εφόσον κανείς δεν το κάνει, το Ukip θα αναλάβει επικεφαλής και θα ξεκινήσει μια ευρεία εκστρατεία τον Σεπτέμβριο", με εκατοντάδες δημόσιες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. "Αυτό δεν αποτελεί έκκληση για να οριστούμε επισήμως εκπρόσωποι του “όχι”. Όμως θα δώσουμε το παρόν στην εκστρατεία", συμπλήρωσε.

Ο Κάμερον έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, όμως δεν θα απέκλειε "τίποτα", σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές ορισμένες από τις παραχωρήσεις που ζητά, όπως για παράδειγμα μεταρρυθμίσεις όσον αφορά στην πρόσβαση των μεταναστών στα προνοιακά προγράμματα και την επιστροφή κάποιων εξουσιών από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο.