Γερμανία: Ο Ερντογάν θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε “μίνι Πακιστάν”

Ο συμπρόεδρος των Γερμανών Πράσινων Τζεμ Εζντεμίρ επέκρινε σήμερα σφοδρά τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την πολιτική που ασκεί αναφορικά με το κουρδικό ζήτημα και τον κατηγόρησε ότι επιθυμεί να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα «μίνι Πακιστάν».

«Δεν μπορούμε να αποστρέψουμε το βλέμμα μας όταν μια χώρα, η οποία μέχρι χθες ήθελε να ενταχθεί στην ΕΕ (και βρίσκεται) ακριβώς στα ευρωπαϊκά σύνορα, μετατρέπεται υπό τον Ερντογάν σε ένα μίνι Πακιστάν με έναν απολυταρχικό άρχοντα», κατήγγειλε ο Εζντεμίρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse.

«Βλέπω μια χώρα η οποία χωρίς λόγο σύρεται από τον επικεφαλής της στο χάος», πρόσθεσε.

Ο Εζντεμίρ, που είναι γιος ενός Τούρκου μετανάστη και απέκτησε τη γερμανική υπηκοότητα το 1983, κατηγόρησε επίσης τον Τούρκο πρόεδρο ότι μέχρι τώρα επέτρεπε στο Ισλαμικό Κράτος να δρα χωρίς να συναντά αντιστάσεις. «Ο Ερντογάν έκλεινε μέχρι τώρα και τα δύο μάτια», τόνισε.

Εξάλλου υπάρχουν φήμες ότι ο Ερντογάν υποστήριζε ενεργά το ΙΚ.

Η πάταξη του ΙΚ στην Τουρκία είναι απλώς συμβολική: «Δεν πρέπει να μας παραπλανά εδώ στη Δύση. Δεν πραγματοποιήθηκαν πλήγματα εναντίον θέσεων του ΙΚ, ενώ σχετικά λίγα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν στην Τουρκία», εξήγησε ο συμπρόεδρος των Πράσινων.