Σωβινιστική Εurodisney: Πιο ακριβά πληρώνουν οι ξένοι από τους Γάλλους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά τις καταγγελίες ότι η Disneyland της γαλλικής πρωτεύουσας (Εurodisney) χρεώνει περισσότερο τους Βρετανούς και Γερμανούς επισκέπτες της, από ότι τους Γάλλους  και τούς αποκλείει από τις προσφορές πακέτων παραβιάζοντας έτσι την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί σε αρκετές περιπτώσεις, στις οποίες για το ίδιο πακέτο Γάλλοι επισκέπτες πλήρωσαν περίπου 15% λιγότερα χρήματα από Βρετανούς και Γερμανούς, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Disney στο Παρίσι χρεώνει 1,346 ευρώ τους Γάλλους πελάτες για ένα πακέτο προσφοράς, ενώ τους Βρετανούς 1,870 ευρώ και τους Γερμανούς 2,447 για το ίδιο πακέτο.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες κι εξέφρασε ανησυχίες ότι η γαλλική Disneyland εμποδίζει τους επισκέπτες της που προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες μέλη της ΕΕ από το να κάνουν χρήση των εποχικών προσφορών, κάνοντας έτσι τις καλύτερες προσφορές μη διαθέσιμες για εκείνους που δεν διαθέτουν γαλλική πιστωτική κάρτα.

Με βάση τον κανονισμό της ΕΕ, οι χώρες-μέλη απαγορεύεται να καθορίζουν τις τιμές σύμφωνα με την εθνικότητα ή την χώρα διαμονής των επισκεπτών.

Η Γαλλία είναι τώρα υποχρεωμένη να διασφαλίσει ότι η Disneyland συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της ΕΕ περί θεμιτών εμπορικών πρακτικών, δήλωσε πηγή της ΕΕ στην εφημερίδα Guardian, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες αναμένεται να επικοινωνήσουν με το Παρίσι για την υπόθεση αυτή.

Αν η Γαλλία αρνηθεί να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος της Disneyland, οι Βρυξέλλες μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον του Παρισιού.