Ρέντσι: Δεν είμαστε σύντροφοι στη δυστυχία με την Ελλάδα πλέον

Η Ιταλία δεν είναι πλέον "σύντροφος στη δυστυχία" με την Ελλάδα, όπως ίσχυε πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι και κάλεσε τους Ιταλούς "να μη φοβούνται τις αρνητικές επιπτώσεις".

"Ας πάψουμε να περιγράφουμε την Ιταλία ως τον ασθενή της Ευρώπης, δεν είμαστε πλέον", δήλωσε σήμερα ο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TG5.

"Η Ιταλία δεν φοβάται συγκεκριμένες συνέπειες. Αν η Ιταλία και η Ελλάδα υπήρξαν σύντροφοι στη δυστυχία, αυτό δεν ισχύει πλέον σήμερα. Είμαστε αυτοί που λύνουν το πρόβλημα, δεν είμαστε πια το πρόβλημα", υποστήριξε.

"Πριν από τρία-τέσσερα χρόνια ήμασταν (το πρόβλημα). Λέγαμε πάντα, η Ιταλία και η Ελλάδα, η Ελλάδα και η Ιταλία. Όμως δεν είναι πλέον έτσι", πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν και η επανεκκίνηση της οικονομίας δείχνουν πως οι Ιταλοί "βρίσκονται στην πλευρά αυτών που επιδιώκουν να λύσουν το πρόβλημα".

Ο Ρέντσι έχει πολλαπλασιάσει το τελευταίο διάστημα τις δηλώσεις για να υποστηρίξει πως η οικονομία της Ιταλίας έχει εξυγιανθεί και είναι προφυλαγμένη από μια διάχυση της ελληνικής κρίσης.