Βρετανία: Ενός λεπτού σιγή για τα 30 θύματα της επίθεσης στην Τυνησία

Η Βρετανία παρέλυσε σήμερα, καθώς ολόκληρη η χώρα τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 30 Βρετανών που έχασαν τη ζωή τους πριν από μια εβδομάδα, από την επίθεση ενός ενόπλου στην πόλη Σους στην Τυνησία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος τήρησαν μαζί με όλο το έθνος στις 12:00 το μεσημέρι (14:00 ώρα Ελλάδος), κατά την διάρκεια επίσκεψής τους στο πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ, στην Σκωτία, ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της πιο αιματηρής επίθεσης σε βάρος Βρετανών έπειτα από αυτές της 7ης Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο, στις οποίες είχαν χάσει την ζωή τους 52 άνθρωποι.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τήρησε κι αυτός ενός λεπτού σιγή στην εκλογική του περιφέρεια στο Γουίτνεϊ, στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Σε ολόκληρη την χώρα, όπως και στις βρετανικές πρεσβείες ανά τον κόσμο και στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες και τα πάντα πάγωσαν, καθώς ακόμη και στο Γουίμπλεντον άλλαξε η ώρα έναρξης των αγώνων σήμερα, πέμπτη ημέρα του τουρνουά τένις, για να μπορούν όλοι να τιμήσουν τους νεκρούς της επίθεσης αυτής.

Στην βρετανική πρεσβεία στην Τυνησία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί μια επιμνημόσυνη δέηση για τους 30 Βρετανούς που βρισκόντουσαν μεταξύ των 38 ξένων που σκοτώθηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ την περασμένη Παρασκευή κατά των τουριστών που βρίσκονταν σε θέρετρο στην πόλη Σους.