Και οι Γερμανοί ζητούν τώρα δημοψήφισμα

Δημοψήφισμα για να ερωτηθεί ο γερμανικός λαός για τη λιτότητα, στα πρότυπα του ελληνικού δημοψηφίσματος, ζητά η συμπρόεδρος και νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke (Αριστερά), Σάρα Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Passauer Neuen Presse". "Θα ευχόμουν να ερωτηθεί και ο γερμανικός λαός σε δημοψήφισμα για τα σημαντικά προβλήματα και συνολικά για την λεγόμενη πολιτική διάσωσης του ευρώ . Σε τελευταία ανάλυση είμαστε εμείς που πληρώνουμε" ανέφερε η Βάγκενκνεχτ, η οποία θα αναλάβει το φθινόπωρο τον Γκρέγκορ Γκίζι, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς.

Σύμφωνα με την κ. Βάγκενκνεχτ, "δισεκατομμύρια των Γερμανών φορολογουμένων κατασπαταλήθηκαν και αυτό εξ αιτίας της άσκοπης πολιτικής της κ. Μέρκελ".

Η συμπρόεδρος του Die Linke εξέφρασε την ελπίδα ότι "οι Ελληνες θα απορρίψουν την Κυριακή την πρόταση των δανειστών.Το πακέτο το οποίο πρότειναν η Κομισιόν, το ΔΝΤ και Η ΕΚΤ είναι η συνέχιση της ίδιας εσφαλμένης πολιτικής, η οποία ακολουθείται εδώ και πέντε χρόνια στην Ελλάδα" εκτιμά η Σάρα Βάγκενκνεχτ και προσθέτει: "Από ένα ΟΧΙ θα κέρδιζαν και οι Γερμανοί φορολογούμενοι, καθώς θα εμπόδιζε να κατασπαταληθούν ξανά δισεκατομμύρια".