Βερολίνο: Η τηλεδιάσκεψη με τον Τσίπρα δεν υποκαθιστά το Brussels Group

"Οι συνομιλίες Μέρκελ-Ολάντ, ως φίλοι της Ελλάδας, δεν υποκαθιστούν τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους τρεις Θεσμούς. Η όποια πρόοδος που θα μπορούσε να δει κανείς, θα πρέπει να σημειωθεί στις συνομιλίες με τους τρεις Θεσμούς. Αυτό ήταν από την πρώτη στιγμή η βάση της συνεργασίας", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, σχετικά με τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των δυο ηγετών, Γερμανίας και Γαλλίας, με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τόνισε ακόμη ότι η τηλεδιάσκεψη ήταν "συνέχεια των επαφών που έχει αναπτύξει η καγκελάριος Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό". Αρνήθηκε πάντως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συζήτησης το οποίο χαρακτήρισε "εμπιστευτικό".

Ο εκπρόσωπος της κυρίας Μέρκελ επανέλαβε ακόμη ότι ο οδικός χάρτης έχει αποφασιστεί στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου με την σύμφωνη γνώμη και της Ελλάδας και αναφέρθηκε στην υποχρέωση της Ελλάδας να επεξεργαστεί σε λεπτομέρειες το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να το συντονίσει με τους τρεις Θεσμούς, οι οποίοι θα κάνουν από κοινού την αξιολόγηση, την οποία θα υποβάλουν στο Eurogroup και, βάσει αυτού, τα εθνικά κοινοβούλια θα λάβουν τις αποφάσεις τους.