Επίθεση ενόπλων στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη

Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, μία μόλις μέρα μετά την υπόθεση ομηρείας του Τούρκου εισαγγελέα Σελίμ Κιράζ, που οδήγησε στον θάνατό του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δύο δράστες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, άνοιξαν πυρ κατά του αρχηγείου της αστυνομίας και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε η γυναίκα, ενώ ο άνδρας ξέφυγε, όμως εντοπίστηκε αργότερα και συνελήφθη.

Σε μία γραπτή ανακοίνωση, ο κυβερνήτης Βασίπ Σαχίν αναφέρει ότι δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του κτιρίου όπου εδρεύει η αστυνομική διεύθυνση της πόλης προκαλώντας την άμεση απάντηση των αστυνομικών που φρουρούν το κτίριο.

"Μία γυναίκα τρομοκράτισσα σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή των πυρών, έφερε πάνω της έναν εκρηκτικό μηχανισμό και ένα περίστροφο. Ο άλλος δράστης, που έχει τραυματιστεί, κατάφερε να διαφύγει", πρόσθεσε ο Σαχίν.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, γνωστοποίησε ο κυβερνήτης.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του πρακτορείου ειδήσεων Ντογάν απεικονίζεται ένα άτομο να κείτεται στο έδαφος την ώρα που περιπολικά της αστυνομίας αποκλείουν την πρόσβαση στον δρόμο, στη συνοικία Ακσαράι στην κεντρική Κωνσταντινούπολη.