Βρετανία: Υπάλληλοι της βασιλικής οικογένειας έτοιμοι για… απεργία

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες – ακόμα και στη... βασιλική οικογένεια της Βρετανίας!

Οι υπάλληλοι στο κάστρο Γουίντσορ, μία από τις κατοικίες της βασίλισσας Ελισάβετ, που λειτουργεί και ως τουριστικό αξιοθέατο, σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε “απεργία”, διαμαρτυρόμενοι για τους πολύ χαμηλούς μισθούς τους.

“Αυτοί οι εργαζόμενοι είναι πιστοί στον εργοδότη τους και απολύτως αφοσιωμένοι στο να εξασφαλίζουν ότι οι επισκέπτες θα έχουν βασιλική μεταχείριση”, ανέφερε σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου PCS, στο οποίο ανήκουν 120 από τα 200 μέλη του προσωπικού του κάστρου Γουίντσορ. “”Είναι σκανδαλώδες το προσωπικό να πληρώνεται τόσο άσχημα και να αναμένεται από αυτό να εκτελεί επιπλέον άνευ πληρωμής καθήκοντα, τα οποία αποφέρουν έσοδα στη βασιλική οικογένεια”, υποστηρίζει.

Σύμφωνα με το PCS, το προσωπικό στο κάστρο Γουίντσορ με τον πενιχρό μισθό του πέρα από τα κανονικά του καθήκοντα χρειάζεται πολύ συχνά να προσφέρει ξεναγήσεις στο κάστρο, διερμηνεία και πρώτες βοήθειες, χωρίς να πληρώνεται επιπλέον. Οι υπάλληλοι μελετούν το ενδεχόμενο να σταματήσουν να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες αν δεν αυξηθούν οι αποδοχές τους.

Από την πλευρά της, εκπρόσωπος του ταμείου που διαχειρίζεται την περιουσία της βασιλικής οικογένειας υποστηρίζει πως στην πραγματικότητα οι μισθοί των εργαζομένων στο κάστρο δεν είναι χαμηλοί, δεδομένου ότι με βάση την απόδοσή τους μπορούν να εξασφαλίσουν ετήσια αύξηση αποδοχών ως και 2,5%, ενώ επιπλέον δικαιούνται δωρεάν γεύμα και ποσοστό συνταξιοδότησης χωρίς εισφορά.

Όπως ανακοίνωσε η PCS, οι εργαζόμενοι θα ψηφίσουν μέχρι τις 14 Απριλίου για το αν θα αναλάβουν δράση, και οι όποιες ενέργειες που θα αποφασιστούν θα ισχύσουν από τα τέλη του μήνα.