Έρευνα στο σπίτι του μοιραίου συγκυβερνήτη της Germanwings

Έρευνες στην κατοικία όπου διέμενε ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της Germanwings, Αντρέας Λούμπιτς, στο Ντίσελντορφ καθώς και σε άλλες ιδιοκτησίες, πραγματοποιούν οι αρχές της Γερμανίας για την αναζήτηση εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας της χώρας αυτής Κριστόφ Κούμπα.

Οι έρευνες άρχισαν μετά τις δηλώσεις του Γάλλου εισαγγελέα της Μασσαλίας, Μπριν Ρομπέν, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Λούμπιτς έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 150 επιβαίνοντες σε αυτό. 

Ο Κούμπα δήλωσε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος έως ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ευρημάτων. Ο ίδιος δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Ωστόσο, δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκονταν έξω από πατρικό του Λούμπιτς, δήλωσαν ότι αστυνομικοί μπαινόβγαιναν στην κατοικία κουβαλώντας χάρτινες κούτες. 

Την ίδια στιγμή, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των Γερμανών υπηκόων που σκοτώθηκαν εξαιτίας της συντριβής είναι μεγαλύτερος από εκείνον που είχε ανακοινωθεί χθες Τετάρτη.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε ότι συνολικά 75 Γερμανοί υπήκοοι σκοτώθηκαν στη συντριβή του αεροσκάφους, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες. 

Χθες, ο επικεφαλής της Germanwings, Τόμας Βίνκελμαν, είχε ανακοινώσει ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 72 Γερμανοί, ωστόσο είχε διευκρινίσει ότι ο αριθμός αυτός πιθανόν δεν ήταν ακριβής εξαιτίας αποκλίσεων που οφείλονται σε διπλή υπηκοότητα.