Γερμανία: Καταστροφή για τις μυστικές υπηρεσίες από μεγάλη… διαρροή!

Μία διαρροή είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία μυστική υπηρεσία. Και δε μιλάμε μόνο για μία διαρροή μυστικών του κράτους, αλλά και για μία... κυριολεκτική διαρροή!

Αυτό αποδεικνύει η ανυπολόγιστη καταστροφή που προκάλεσε στη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών μία διαρροή που προκλήθηκε όταν άγνωστοι κλέφτες αφαίρεσαν τις... βρύσες των τελευταίων ορόφων στο νέο κτίριο όπου επρόκειτο να μεταφερθούν τα γραφεία της.

Το κτίριο της BND, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και στοίχισε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, υπέστη ζημιές πολλών εκατομμυρίων όταν το νερό κατέκλυσε πολλούς ορόφους του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Zeitung, το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου ήταν άδειο.

"Πολλές βρύσες κλάπηκαν και αυτό προκάλεσε εκτεταμένη καταστροφή", ανέφερε από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου. Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει τα κίνητρα των δραστών να ήταν πολιτικά, να επρόκειτο για κοινούς κλέφτες, ή ακόμη και για ανθρώπους που οργάνωσαν την πλημμύρα σε αντίποινα για απλήρωτους λογαριασμούς της υπηρεσίας. "Ερευνούμε όλες τις πιθανότητες", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η έδρα της BND, της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας, επρόκειτο να μεταφερθεί από το Πούλαχ στο Βερολίνο το 2011, αλλά η μετακόμιση αναβλήθηκε για το 2017. Το νέο κτίριο, επιφάνειας 260.000 τετραγωνικών μέτρων, θα στεγάζει 4.000 υπαλλήλους.