Ο Μπάτλερ των Arcade Fire έγραψε τραγούδι για τη λίστα Βαρουφάκη!

Ο Γουίλ Μπάτλερ, αδερφός του ιδρυτή των Arcade Fire και μέλος του συγκροτήματος, παρακολουθεί καθημερινά μέσω του Guardian τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για το ζήτημα αποφάσισε να εκφράσει την άποψή του με όπλο τη μουσική.

Έτσι έγραψε ένα τραγούδι με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Clean Monday», εμπνευσμένο από την ελληνική κρίση και τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας.

"Έχω ρίζες στην Ελλάδα. Ποιος άλλωστε δεν έχει ρίζες εκεί; Ακόμη και αν κάποιος ανήκει στην άκρα δεξιά πτέρυγα ή είναι ακραίος Γερμανός εθνικιστής ή ακραίος καπιταλιστής, προφανώς δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να χρεοκοπήσει. 

Αλλά πέραν αυτού, μου αρέσει αυτή η 'νεαρή' κυβέρνηση. Μου αρέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο νέος υπουργός Οικονομικών. Κατά μια έννοια, αντιλήφθηκα ποιος είναι μέσω των media και μου φαίνεται σαν ένας ευθύς κατεργάρης που μπορεί -ίσως μπορεί- να είναι αρκετά τρελός και να καταφέρει υπεύθυνα να διαχειριστεί την ελληνική οικονομική κατάσταση".

Και συνεχίζει: "Διάβαζα στον Guardian για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρόκειται να στείλει η ελληνική κυβέρνηση και για το πώς θα πληρώσει τα χρέη της, όταν έμαθα πως το ελληνικό χρηματιστήριο είχε κλείσει τη Δευτέρα λόγω της γιορτής της Καθαράς Δευτέρας. Ήταν ξεκαρδιστική  - ίσως ελαφρώς διασκεδαστική - σύμπτωση το ότι οι Έλληνες υπουργοί έφτιαχναν τη λίστα με τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουν έτσι ώστε να αποφύγουν την αυστηρή λιτότητα την ημέρα που ξεκινούσε η Σαρακοστή.

Και όλο αυτό είναι για να καταλάβουμε τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. Θα είναι ένας μακρύς χειμώνας και μια μακριά άνοιξη και ίσως ένα πραγματικά μακρύ καλοκαίρι για την Ελλάδα. Παρόλ' αυτά προσεύχομαι για 'κείνη".

Ακούστε το τραγούδι