Στο Παρίσι Σαμαράς και Μέρκελ την Κυριακή, σε πορεία για το Charlie Hebdo

Ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στο Παρίσι για να συμμετάσχει στη μεγάλη πορεία για την τραγωδία στο Charlie Hebdo.

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, δηλώνοντας εντυπωσιασμένη από την ενότητα του γαλλικού λαού, αναμένεται επίσης να συμμετάσχει την Κυριακή στην πορεία που οργανώνεται μετά την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, όπως ανακοίνωσε η ίδια σήμερα.

“Πιστεύω ότι θα είναι μία σημαντική ένδειξη για την γαλλογερμανική φιλία το να είμαστε μαζί αυτές τις ώρες”, σημείωσε η Μέρκελ σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Αμβούργο. “Έχω εντυπωσιαστεί από την ενότητα την οποία έδειξε ο γαλλικός λαός αντιμετωπίζοντας αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις”, συνέχισε η καγκελάριος, την οποία θα συνοδεύσει στο Παρίσι ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

“Σκεφτόμαστε ιδιαίτερα τους πολίτες της Γαλλίας, τα θύματα”, είχε δηλώσει η Γερμανίδα καγκελάριος νωρίτερα, μετά το αιματηρό τέλος που είχαν οι δύο καταστάσεις ομηρίας που εκτυλίχθηκαν ταυτόχρονα στη Γαλλία, στο Παρίσι και στα περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζοντας ότι η Γαλλία και η Γερμανία μοιράζονται τις ίδιες αξίες, υπογράμμισε: “Όταν οι αξίες αυτές απειλούνται, τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι: πρέπει να μείνουμε ενωμένοι”.