Αμεντί Κουλιμπαλί: Από τη συνάντηση με το Σαρκοζί, στην ομηρεία!

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο ένοπλος άνδρας που κρατούσε ομήρους σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, είχε συναντήσει πριν από έξι χρόνια τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Σύμφωνα με τη Le Parisien, στις 15 Ιουλίου του 2009 ο Νικολά Σαρκοζί συναντήθηκε με 500 νεαρούς Γάλλους, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για το ζήτημα της απασχόλησης των νέων. Μεταξύ αυτών ήταν και ο 27χρονος τότε Αμεντί Κουλιμπαλί,, που την εποχή εκείνη εργαζόταν με πρόγραμμα της κυβέρνησης σε εργοστάσιο της Coca Cola στο προάστιο Γκρινί του Παρισίου.

Πριν τη συνάντηση, ο Κουλιμπαλί είχε μιλήσει στη Le Parisien, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του που θα συναντούσε τον πρόεδρο της χώρας και την ελπίδα του ότι θα μπορούσε να τον βοηθήσει να μονιμοποιηθεί στη δουλειά του όταν η σύμβασή του τελείωνε, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι εννέα αδελφές του του είχαν ζητήσει να  φέρει αυτόγραφα και φωτογραφίες για όλη την οικογένεια.

“Στις πόλεις, ο Σαρκοζί δεν είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νέων”, έλεγε τότε ο Κουλιμπαλί. “Αλλά δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό. Στην πραγματικότητα, έτσι γίνεται με τους περισσότερους πολιτικούς”.

“Είτε σου αρέσει είτε όχι, είναι ακόμα ο πρόεδρος”, είχε δηλώσει εξάλλου.