Φόβοι για νέο μακελειό – Ταμπουρωμένοι οι τζιχαντιστές του Charlie Hebdo

Ταμπουρωμένοι σε μικρή εκτυπωτική επιχείρηση στην πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, βρίσκονται οι δύο δράστες τζιχαντιστές του Παρισιού.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει συλληφθεί όμηρος, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαιώνει ότι αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην κωμόπολη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το επίκεντρο των ερευνών. "εχουμε ενδείξεις για την παρουσία εκεί των τρομοκρατών που θέλουμε συλλάβουμε", δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Figaro, οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο Renault Clio και έκλεψαν ένα όχημα μάρκας Peugeot.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη. Πληροφορίες μιλούν για νεκρούς, ωστόσο από την εισαγγελία η είδηση διαψεύδεται.

Στο κατόπι των δύο αδερφών Κουασί, των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν τα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo βρίσκονται 88.000 άνδρες της γαλλικής αστυνομίας, των ειδικών δυνάμεων και ειδικών τμημάτων του Στρατού.

Από αέρος επιχειρούν τουλάχιστον επτά ελικόπτερα στην υπό εξέλιξη καταδίωξη και ενώ μέχρι στιγμής από την σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών που έλαβε χώρα το πρωί η Le Parisien κάνει λόγο για 2 νεκρούς και 20 τραυματίες.

Μονάδες των ειδικών δυνάμεων RAID και GIGN της αστυνομίας και της χωροφυλακής έχουν ενταχθεί στις ομάδες έρευνας και καθ' όλη τη διάρκεια της νύκτας συνέχισαν τις επιχειρήσεις στην περιοχή της Πικαρδίας, όπου εντοπίσθηκαν χθες το μεσημέρι από ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, τον οποίο λήστεψαν.

Οι επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας καλύπτουν μία περιοχή πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Εκτρέπονται προς άλλα αεροδρόμια οι πτήσεις προς το Σαρλ ντε Γκολ λόγω της Καταδίωξης.