Νταβούτογλου: Η ΕΕ δυσφημεί την Τουρκία και την κυβέρνησή της

“Βρώμικη εκστρατεία" κατά της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση καταγγέλλει ο πρωθυπουργός της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφερόμενος στην έντονη κριτική για τις συλλήψεις αντιπάλων του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.

Η ΕΕ προχωρεί σε "μία εκστρατεία δυσφήμησης εις βάρος της κυβέρνησής μας και της χώρας μας", υποστήριξε ο Νταβούτογλου μιλώντας στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατήγγειλαν τις επιδρομές της τουρκικής αστυνομίας, με στόχο κυρίως δημοσιογράφους, πριν από μία εβδομάδα, διατυπώνοντας την εκτίμηση πως είναι αντίθετες με τις "ευρωπαϊκές αξίες" τις οποίες η Τουρκία, η οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, θα πρέπει να σέβεται.

Την Τρίτη, η ΕΕ σκλήρυνε ακόμη περισσότερο τον τόνο προς την Τουρκία, κατηγορώντας την για επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπου και υπενθυμίζοντάς της πως η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με σκοπό την ένταξή της εξαρτάται από τον σεβασμό που δείχνει στους δημοκρατικούς κανόνες.

Την Παρασκευή, η τουρκική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατία στον διευθυντή ενός τηλεοπτικού σταθμού της αντιπολίτευσης και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν έχει κηρύξει “πόλεμο”.