Πούτιν: Καμία χώρα δε θα καταφέρει να εκφοβίσει τη Ρωσία

Καμία χώρα δε θα καταφέρει να "εκφοβίσει, να αναχαιτίσει ή να απομονώσει" τη Ρωσία, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αντιδρώντας στις νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν όλες τις εμπορικές συναλλαγές με την Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Ρωσία την άνοιξη, ενώ ο Καναδάς απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του είκοσι Ρώσων πολιτικών αξιωματούχων και Ουκρανών αυτονομιστών, θέτοντας επίσης στο στόχαστρο τους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Υπενθυμίζοντας πως παρόμοιες προσπάθειες εναντίον της Ρωσίας έγιναν πολλές φορές στην Ιστορία, ο Πούτιν υπογράμμισε πως η χώρα οφείλει "να είναι έτοιμη να περάσει ορισμένες δυσκολίες και να δίνει πάντα μια κατάλληλη απάντηση σε όλες τις απειλές εναντίον της κυριαρχίας, της σταθερότητας και της ενότητας της κοινωνίας".

"Η Ρωσία πληρώνει ακριβά την ανεξάρτητη στάση της και την υποστήριξή της στους συμπατριώτες της στην Κριμαία, στη Σεβαστούπολη, μερικές φορές όπως φαίνεται λόγω απλώς του γεγονότος ότι υπάρχουμε", σχολίασε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν αποκάλυψε επίσης πως οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας εξακρίβωσαν τα στοιχεία 230 ξένων πρακτόρων στη διάρκεια του χρόνου και ματαίωσαν οκτώ τρομοκρατικές επιθέσεις. "Η δραστηριότητα των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών στη Ρωσία αυξάνεται", είπε.