Τουλάχιστον 4 νεκροί από πλημμύρες στη γαλλική Ριβιέρα

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι δύο αγνοούνται, εξαιτίας των σφοδρών καταιγίδων και των εκτεταμένων πλημμυρών που σάρωσαν τη νότια Γαλλία.

Ένας ανεμοστρόβιλος τον οποίο συνόδευαν άνεμοι που έφθαναν τα 165 χιλιόμετρα την ώρα έπληξε το νοτιοδυτικό Μονπελιέ, καταστρέφοντας σπίτια και ένα κάμπινγκ στο Μπεζιέ.

Δύτες ανέσυραν το πτώμα μιας 68χρονης γυναίκας σήμερα κοντά στην πόλη της νοτιοανατολικής Γαλλίας Λα Λοντ-λε-Μορ κοντά στον μικρό ποταμό Μαραβέν. «Η κόρη της δε βρέθηκε. Είναι ενδεχόμενο» να έχει επίσης χάσει τη ζωή της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Άλλο ένα πτώμα εντοπίστηκε σήμερα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ενώ ένα τρίτο θύμα έχασε την ζωή του στην Ιέρ, δυτικά της Τουλώνης, στις ακτές της Μεσογείου.

Πέντε ελικόπτερα, 40 στρατιώτες, 500 πυροσβέστες όπως και 150 χωροφύλακες συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοουμένων.

Οι γαλλικές μετεωρολογικές αρχές σήμαναν πορτοκαλί συναγερμό για 13 περιοχές της χώρας, εξαιτίας των σφοδρών καταιγίδων και των ισχυρών ανέμων.

Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν ως το Σάββατο.