Αστυνομία Ουγγαρίας: Αν φλερτάρετε, εσείς φταίτε αν σας βιάσουν

Στο στόχαστρο σκληρής κριτικής βρίσκεται για ακόμη μια φορά η αστυνομία της Ουγγαρίας καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες γυναικών που έπεσαν θύματα βιασμού, οι αστυνομικές αρχές φέρονται να τις κατηγόρησαν ότι αυτές φταίνε για το βιασμό τους.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγγελία θύματος, οι αστυνομικές αρχές όπου κατήγγειλε το έγκλημα, της είπαν ότι αφού φλέρταρε, ήταν εν μέρει υπεύθυνη για ό,τι της συνέβη. Μάλιστα, η αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση προς τις γυναίκες να φλερτάρουν με... δική τους ευθύνη για ό,τι συμβεί μετά.

Η αστυνομική προειδοποίηση αναφέρει ότι "το φλερτ μπορεί να οδηγήσει σε βία".

Η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ουγγαρίας, Ρέκα Σαφράνι, δήλωσε σοκαρισμένη από τις "αντιεπαγγελματικές" αυτές καμπάνιες που "εν πολλοίς κατηγορούν τα θύματα".

Το περιστατικό έρχεται μόλις τέσσερις μέρες αφότου η ουγγρική αστυνομία δημοσιοποίησε ένα αμφιλεγόμενο βίντεο που απευθύνεται προς τις γυναίκες με το σύνθημα "μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, μπορείς να κάνεις κάτι ενάντια σε αυτό". Το φιλμ δείχνει μια ομάδα νεαρών γυναικών να πίνουν και να χορεύουν σε ένα κλαμπ με μια παρέα ανδρών. Στη συνέχεια μια γυναίκα δέχεται σεξουαλική επίθεση.

Το βίντεο δέχτηκε σημαντική κατακραυγή.