Συνέλαβαν τρεις καθολικούς ιερείς για βιασμούς παιδιών

Στη σύλληψη τριών Ισπανών καθολικών ιερέων και ενός πολίτη προχώρησε η ισπανική αστυνομία με την κατηγορία ότι κακοποίησαν σεξουαλικά ένα παιδί. Το θύμα, ενήλικος πλέον σήμερα, έστειλε ένα γράμμα στον Πάπα Φραγκίσκο αποκαλύπτοντάς του ότι οι ιερείς το βίασαν όταν ήταν παπαδοπαίδι.

Ο πάπας Φραγκίσκος τηλεφώνησε στο θύμα να του ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της Εκκλησίας.

Η έρευνα για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στη επαρχία της Γρανάδας στα νότια της Ισπανίας, "ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό" όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ, επιβεβαιώνοντας τις τέσσερις συλλήψεις, χωρίς όμως να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες καθώς η υπόθεση είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Γρανάδας Φρανσίσκο Χαβιέ Μαρτίνεθ απάλλαξε από τα καθήκοντά τους την περασμένη εβδομάδα αρκετούς κληρικούς αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο με αφορμή το γράμμα προς τον Πάπα Φραγκίσκο.

Την Κυριακή, ο Αρχιεπίσκοπος Μαρτίνεθ και έξι ιερείς γονάτισαν στην Αγία Τράπεζα στον καθεδρικό ναό της Γρανάδας για να ζητήσουν συγχώρεση για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις και για όλα τα εγκλήματα της Εκκλησίας.