Ισπανική μεγαλοπρέπεια στην κηδεία της εκκεντρικής Δούκισσας της Άλμπα

Με κάθε μεγαλοπρέπια και τιμές έγινε στη Σεβίλλη η κηδεία της Δούκισσας της Άλμπα, της πλουσιότερης γυναίκα της Ισπανίας και μία από τις πιο εκκεντρικές γαλαζοαίματες της χώρας και της Ευρώπης, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

 

Η Maria del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart - όπως ήταν το πλήρες ονομά της - είχε τους περισσότερους τίτλους ευγενείας στον κόσμο και ήταν κάτοχος μυθικών μεγάρων, τεραστίων εκτάσεων γης και ανεκτίμητων έργων τέχνης, όπως πίνακες του Γκόγια και του Βελάσκεζ. Συνολικά, η περιουσία της εκτιμάται σε 600 εκατομμύρια έως 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και θα μοιραστεί στα έξι της παιδιά.

Η "Καετάνα" για τους φίλους,  ήταν πολυ αγαπητή στους Ισπανούς λόγω του έντονου ταπεραμέντου της  και  της ανατρεπτικής συμπεριφοράς της. Δύο φορές χήρα και τρεις φορές παντρεμένη, συγκλόνισε το βασιλικό κατεστημένο το 1978, όταν παντρεύτηκε τον εξομολογήτή της - ένα καθαιρεμένο Ιησουίτη ιερέα - έξι χρόνια μετά τον θάνατο του πρώτου συζύγου της, με τον οποίο απέκτησε έξι παιδιά.

Όμως ο τελευταίος της γάμος το 2011 με τον 24 χρόνια νεότερό της Αλφόνσο Ντίεθ, είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε κάθε εφημερίδα και περιοδικό του ισπανικού και ευρωπαϊκού Τύπου και είχε προκαλέσει την οργή των παιδιών τςη και του βασιλιά Χουάν Κάρλος. Τότε, μπροστα σε ένα πλήθος φωτογράφων και επισκεπτών, πέταξε τα παπούτσια της και χόρεψε ξυπόλητη ένα αυτοσχέδιο φλαμένκο!

Η Δούκισσα της Αλμπα ήταν επικεφαλής μίας από τις παλαιότερες αριστοκρατικές οικογένειες που οι ρίζες της φθάνουν στο 1400.

Αν και γεννήθηκε το 1926 στην Μαδρίτη, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας στο Λονδίνο, αφού ο πατέρας της ήταν πρεσβευτής στην Βρετανία. Η Maria del Rosario Cayetana μικρή έπαιζε με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα και αργότερα δειπνούσε συντροφιά με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.