Ρωσία: Ουκρανικό αεροσκάφος κατέρριψε το Μαλαισιανό Boeing

Φωτογραφία- ντοκουμέντο από δορυφόρο, στην οποία φαίνεται ένα ουκρανικό αεροσκάφος να πυροδοτεί και να εκτοξεύει έναν πύραυλο αέρος-αέρος κατά του Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών, έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι Ρώσοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση "Россия 1", ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από το ουκρανικό MIG 29 στόχευε το πιλοτήριο του Μαλαισιανού αεροσκάφος.

Οι Ρώσοι τονίζουν ότι η λήψη προέρχεται από βρετανικό η αμερικανικό δορυφόρο και έφτασε στα χέρια τους από Τζορτζ Μπιλντ, ειδικό επί αεροπορικών θεμάτων στο ΜΙΤ. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι πραγματοποίησαν ενδελεχή ανάλυση της εικόνας και δε βρήκαν να έχει «πειραχτεί», κοινώς τονίζουν ότι είναι αληθινό.

Σύμφωνα με το Russia Today τον χάρτη με τα δεδομένα συνέλεξε το ραντάρ στο Ροστόφ, στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται ρωσική εταιρεία που ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας, κοντά στο μοιραίο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών πετούσαν ένα ή δύο αεροσκάφη.

Η εκδοχή αυτή όμως έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη εκτίμηση που διατύπωσαν οι ολλανδοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από το έδαφος, πιθανότατα από πύραυλο εδάφους-αέρος.

Το ρωσικό ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν ο Βλαντιμίρ Πούτιν “λογοδοτήσει¨στους δυτικούς ηγέτες για τον ρόλο της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου των G20, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.

Η πτήση MH17 των μαλαισιανών αερογραμμών με 295 επιβαίνοντες κατερρίφθη τον περασμένο Ιούλιο στην ανατολική Ουκρανία, λίγο πριν περάσει στο ρωσικό εναέριο χώρο. Το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την εύφλεκτη ζώνη του Ντονέτσκ όπου μαίνονταν οι μάχες μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού. Και οι δυο πλευρές αρνούνται την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους.